englezi.net

englezi.net
Englezi.net - sve o engleskoj Premijer ligi

3 Feb 2014

Robin van Persi hoće nazad u Arsenal

Napadač Mančester junajteda Robin van Persi posle samo dve sezone na Old trafordu želi da se vrati u Arsenal, pišu engleski mediji.

Holanđanin je nezadovoljan u Mančester junajtedu, pre svega zbog dolaska Dejvida Mojesa na mesto menadžera. Još od početka sezone kruže glasine da napadač ne može da se privikne na način rada novog menadžera.
Posle dve dobre sezone, u kojima je odigrao mnogo utakmica i bio izuzetno uspešan kao strelac, Van Persi ponovo ima česte probleme sa povredama, za šta neki takođe krive Mojesov sistem rada.
Sada bi holandski reprezentativac, navodno, na kraju sezone želeo da se vrati kod Arsena Vengera, čiji tim je, za razliku od "crvenih đavola", u borbi za titulu.
Pominje se iznos od oko 15 miliona funti, koji bi "tobdžije" trebalo da plate za povratak svog nekadašnjeg napadača.
Robin van Persi je u Arsenalu bio od 2004. do 2012. Izuzev poslednje sezone na Emirejtsu, u kojoj je briljirao, svih ranijih godina je više bio povređen nego što je igrao. Posle jedne vrhunske sezone je napustio Arsenal i prešao u redove šampiona Engleske. I tu je odigrao odličnu sezonu, ali je od odlaska Aleksa Fergusona u penziju ponovo sve češće na tribinama nego na terenu.
Na početku naredne sezone on će imati 31 godinu.
Miđljenja o njegovom povratku među navijačima Arsenala su podeljena. Mnogi bi ga rado videli ponovo u dresu londonskog tima, ali ga i mnogi smatraju izdajnikom.
Inače, Anderson, koji je na pozajmici u Fiorentini iz Mančester junajteda, najavljuje da će mnogi ifrači na kraju sezone želeti da napuste Old traford.

No comments:

Post a Comment